Vai neizskatās burvīgi?! Īsts gardums no vasarīgām ogām un šokolādes! Pamēģini! Tev noteikti garšos!
Vēlamies tevi iepazīstināt ar šīs burvīgās šokolādes kūkas recepti, kas patiesībā ir pavisam vienkārša, turklāt šī kūka patiešām satur tikai 30 g miltu! Kūka gan pēc cepšanas veselu stundu ir jāatdzesē, taču gala iznākums ir patiesi gards!
Lasi vēl: Bumbieru kūka ar mandelēm – gaisīga un bezgala garda!
SASTĀVDAĻAS:
- 75 g gabaliņos salauzītas šokolādes;
- 75 g svaigu vai saldētu aveņu, dažas ogas rotājumam;
- 2 vidēji lielas olas, olbaltums jāatdala no dzeltenuma;
- 55 g pūdercukura;
- 30 g maltu mandeļu;
- 30 g izsijāta kakao pulvera;
- 30 g izsijātu miltu;
- pūdercukurs pārkaisīšanai un svaigas piparmētru lapiņas rotājumam.
Mērce:
- 150 g svaigu vai saldētu aveņu;
- 1 ēdamk. pūdercukura (pēc vēlēšanās).
Lasi vēl: Dateļkūciņas ar lipīgu krējuma karameļu mērci – ātri un vienkārši!
PAGATAVOŠANA.
1. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 175 °C (regulētāja stāvoklis 3-4). Ietauko 18 cm diametra saliekamo formu ar izņemamo dibenu un ieklāj tajā cepampapīru. Pastāvīgi maisot, ūdens peldē izkausē šokolādi un sviestu. Ļauj šokolādes maisījumam nedaudz atdzist.
2. Izberž caur sietu 75 g aveņu. Olu dzeltenumus uzputo ar cukuru, līdz iegūst vieglu un krēmīgu masu. Pēc tam tai pievieno mandeles, kakao, miltus, izkausēto šokolādi, izberztās avenes un ar karoti visu izmaisa.
3. Ar elektrisko putotāju saputo olu baltumus, līdz veidojas stingras putas. Vispirms nedaudz uzputotā olu baltuma iecilā šokolādes maisījumā, pēc tam pievieno atlikušo olu baltumu un visu lēnām izmaisa. Maisījumu salej formā un cep 25 minūtes, līdz kūka ir uzbriedusi un stingra. 1 stundu atdzesē.
4. Mērce: caur sietu izberž avenes, pēc garšas var pievienot arī cukuru. Izņem kūku no formas un pārkaisa ar pūdercukuru. Pasniedz ar mērci un var izrotāt ar piparmētru lapiņām un avenēm.